Specialisme

Van Schaik Grondverzet B.V. uit Harmelen is een bedrijf met veel specialisme op het gebied van Grond-, Weg- en Waterbouw. Wij zijn een veelzijdig en gespecialiseerd bedrijf met jarenlange ervaring en specialistische kennis die daarmee op velerlei projecten in het Grond-, Weg-, en Waterbouw kan worden ingezet. Dit specialisme, in combinatie met een sterke focus op het ontzorgen van de klant en een flexibele instelling, vertaalt zich in totaaloplossingen met hoogwaardige kwaliteit in de meest uiteenlopende opdrachten en projecten. Van Schaik Grondverzet B.V. richt zich niet op één specifiek aspect in de branche maar heeft kennis en kunde in alle facetten van de branche in huis.

Van Schaik Grondverzet B.V. heeft de beschikking over ruime expertise op diverse gebieden: grondwerk, rioolwerk, wegenbouw, woningbouw, waterbouw, hijswerk en sportvelden zijn slechts enkele voorbeelden van ons specialisme.

Specialisme Langehaven Plus in Schiedam

Actuele projecten van Van Schaik Grondverzet:

Project Zwanenburg:

Voor opdrachtgever Fronik Infra BV verzorgt Van Schaik Grondverzet de aanleg van de riolering van A tot Z bij Project Zwanenburg.

Ontzorgen

Van Schaik ontzorgt in dit project bij het aanleggen van een 3500m infiltratietransportriool (IT-riool). Naast het leggen van de buis, verzorgt zij ook het opbreken van de straat, het ontgraven van de sleuf, het digitaal inmeten en het aanvullen en verdichten met zand uitgevoerd zodat direct het nieuwe straatwerk erop aangelegd kan worden.

Leefbaarheid

Een belangrijk aspect hierbij is het behoud van de leefbaarheid van de woonwijk Zwanenburg. De straten zijn er krap en er wordt gewerkt met de CAT329 met 12m giek en een trekker met een dumper van 25m3 – dit zijn vrij grote machines.

De veiligheid en bereikbaarheid voor de bewoners staan voor Van Schaik voorop waarbij zij er zorg voor dragen dat de bewoners zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Duurzaamheid

Een ander belangrijke (voor)waarde bij de uitvoer van het project is duurzaamheid. De machines van Van Schaik draaien op 100% Hydrotreated Vegetable Oil (HVO100); een alternatieve  fossielvrije brandstof voor dieselmotoren die wordt gewonnen uit voornamelijk plantenresten, afval- en restgrondstoffen en ander organisch materiaal. Hierbij wordt een CO2 reductie van 89% bereikt.

Doorpakken met Van Schaik

Naast dit hoogwaardig materieel heeft Van Schaik ook een team van vakkundige medewerkers welke bijdragen aan het succes van (o.a.) dit Project Zwanenburg. Door de inzet van de juiste man op de juiste plek kan het project ruimschoots binnen de gestelde termijn worden opgeleverd. Doorpakken met Van Schaik!

Project Zwanenburg in beeld:

Een greep uit eerdere projecten van Van Schaik Grondverzet:

Project ‘Touwlaan’ in IJsselstein

Van Schaik verzorgt voor Heijmans het totale grondwerk waarbij er wordt gewerkt met rupskranen, mobiele kranen, minikranen en trekkers met kippers. In een tijdbestek van 8 weken wordt er gewerkt aan diverse activiteiten zoals: het opbreken van het asfalt, de aanbreng van boomgranulaat met bomen beluchting en het ontgraven van cunet.

Project ‘Verdiepte ligging’ in Soesterberg

Van Schaik verzorgt grondwerk voor KWS Infra. In één week tijd is er meer dan 10.000 m³ zand onder het tunneldek weg geladen.

Project ‘Langehaven Plus’ in Schiedam

Van Schaik ontzorgt Boskalis Nederland van het grondwerk in het grote onderhoudsproject waarbij niet alleen de kades worden gerenoveerd maar ook wordt de Lange Haven opnieuw ingericht zodat bewoners, bezoekers en ondernemers maximaal kunnen genieten van deze prachtige plek.

Project ‘Transformatie oude ambachtsschool’ in Gouda

Van Schaik heeft voor Bébouw Midreth de bouwplaats voorzien van puinverharding in het project waarin de ambachtelijke school te Gouda wordt omgedoopt tot een complex van 70 appartementen.